Supremecard Gold

 1. Hem
 2. /
 3. Supremecard Gold

supreme card gold

Supremecard Gold är ett kreditkort med bonus som från Resurs bank. Det är ett kort som passar väldigt bra för dig som är ute efter ett kreditkort med bonus på dina köp! 

Årskostnaden är 245 kronor på kortet. Om du ska ta ut pengar med kortet tillkommer en avgift på 2,97 % av uttagsbeloppet, dock lägst 35 kronor. Kortet har även ett valutapåslag på 1,97 % som tillkommer på alla köp utomlands eller i annan valuta. Det är inte ett ultimat resekort men det är däremot ett väldigt bra kreditkort med bonus!

Ränteexempel:

Kredit på 15 000 kronor. Räntefri delbetalning i 6 månader – 6 stycken delbetalningar på 2 500 kronor. Adminavgift på 39 kronor i månaden plus en engångsavgift på 97 kronor i uppläggningsavgift = effektiv ränta 3,65 %, exklusive årsavgift på 245 kronor. Totalt belopp att betala blir 15 331 kronor.

Vem passar Supreme card gold bäst för?

Supreme Card Gold lämpar sig för dig som är ute efter ett bra kreditkort med bonus där du inte vill rikta in dig på något speciellt. Och med det menar vi att du inte får din bonus på något speciellt, som du får med exempelvis Norwegians kreditkort som du bara kan köpa resor för. 

Det är generellt ett bra kreditkort med försäkringar, låg ränta, låg årsavgift och liknande. Så att man får bonus är ett stort plus på ett kort som redan är bra.

Hur fungerar bonusen på kortet?

Supreme Card Gold är ett kreditkort som ger poäng på alla köp. När du handlar med ditt Supreme Card Gold så får du 0,5 poäng per krona. Detta gäller samtliga köp som du gör med kortet. Dessa poäng kan du sedan använda i poängshoppen för att köpa lite allt möjligt om kläder, elektronik, mat, glasögon med mera. Poängshoppen är fylld till bredden med olika produkter och märken.

Du samlar poäng på alla köp du gör, oavsett vilken butik du handlar i och om det är på nätet eller i fysisk butik, men däremot är det relativt begränsat vad du kan göra med dina poäng. Du kommer garanterat att hitta något, men det är ändå relativt specifika varor. Du kan inte välja att betala av nästkommande faktura eller handla mat – vilket är möjligt i många andra poängshoppar.

Jämför Supreme Card Gold med andra bonuskort

Kort Årsavgift Ränta Lägsta ålder Växlingsavgift Uttagsavgift Cashback eller bonus
Supreme Card Gold 245 kr 17,32 % 18 år 1,97 % 2,97 %, minst 35 kr 0,5 %
OKQ8 Visa Kreditkort 0 kr 14,95 % 18 år 2 % 3 %, minst 35 kr Upp till 2 %
Revolut Metal 1 300 kr Bankkort 18 år 0 % 8 000 kr gratis per månad 0,1 - 1 %
Norwegian Kort 0 kr 19,99 % 23 år 1,75 % 0 kr 0,5 - 10 %
Coop Mastercard 295 kr (gratis första året) 15,95 % 18 år 1,75 % 1,5 %, minst 35 kr Upp till 5,5 % bonus hos Coop

Hur ansöker man om Supreme Card Gold?

Det är enkelt att ansöka om Supreme Card Gold och du behöver inte ens lämna hemmet. Du gör det enkelt genom att klicka in på Resurs banks hemsida och verifierar dig med ditt BankID. I och med att du ansöker så kommer en kreditupplysning att göras vilket innebär att detta inte är ett bonuskort utan kreditupplysning. Du kan även ansöka via telefon genom att ringa dem men beroende på vilken tid du ringer så finns det risk att du hamnar i telefonkö.

Om du inte har möjlighet att ansöka på dessa sätt eller föredrar ett mer traditionellt sätt så går det bra att skriva ut och fylla i en blankett från deras hemsida. Du fyller du i informationen manuellt och skriver sedan på innan du postar blanketten.

Krav för att få Supreme Card Gold:

 • Du måste vara 18 år eller äldre
 • Ha fast anställning
 • Vara fri från betalningsanmärkningar och obetalda skulder
 • Vara folkbokförd i Sverige
 

För- och nackdelar med Supreme Card Gold

Med alla kort finns det för- och nackdelar. Det viktiga när man väljer kort är se till både för och nackdelarna och välja vad man vill prioritera. En nackdel för vissa är inte alltid en nackdel för andra. Valutapåslag är ett exempel på detta. Har ett kort valutapåslag listar vi det som en nackdel, men du kanske inte har tänkt att resa med kortet i överhuvudtaget, vilket gör att det inte är en nackdel för just dig. 

Fördelar

 • 0,5 poäng på allt du handlar
 • Bra poängshop med mycket olika artiklar
 • Låg årsavgift
 • Låg ränta
 • Enkel ansökningsprocess
 • Bra och heltäckande “Mina sidor”
 • Reseförsäkring för dig och familjen

Nackdelar

 • Det går inte att betala av fakturan med poängen
 • Valutapåslag och uttagsavgift
 

Så mycket måste du spendera för att kortet ska löna sig

Kortet kostar 245 kronor per år så för att du ska tjäna pengar på kortet så gäller det att du får bonus som är värd mer än 245 kronor. 

Det finns inget exakt värde på ett poäng då produkterna i poängshoppen har olika värde beroende på hur man jämför dem. Men på ett ungefär är 245 kronor 24 500 poäng. För att få 24 500 poäng krävs det att du handlar för 49 000 kronor på ett år, vilket motsvara ungefär 4 080 kronor i månaden. Att handla för 4 000 kronor gör nog de flesta av oss, så det är inga svårigheter att få detta kortet att löna sig.

När du skaffar kortet får du dessutom 10 000 poäng i välkomstbonus!

 

Försäkringar med Supreme Card Gold

Förutom att du får bonus, och dessutom har enkelt att komma upp i en summa som gör att kortet betalar av sig självt så finns det andra fördelar. En av dessa fördelar är reseförsäkringen som finns på kortet.

Om du betalar resan, eller minst 75 % av den, med ditt kort så ingår en reseförsäkring som täcker både dig själv men även hela familjen, förutsatt att även deras resa är betald med kortet. De är väldigt bra om något oväntat skulle hända på resan.

Vanliga frågor

Är Supreme Card Gold ett bra bonuskort?

Ja det finns många fördelar med Supreme Card Gold vilket gör det till ett bra kort även utöver bonusen.

 

Tillåter Supreme Card Gold betalningsanmärkningar?

Nej om du vill ansöka om detta kortet krävs det en fast anställning och att du är fri från betalningsanmärkningar.

Dock finns det ett särskilt ansökningsformulär för dig som inte uppfyller kraven. Där kan du testa och se om du blir beviljat kortet ändå.

 

Är Supremecard Gold värt årsavgiften?

Ja till viss mån är kortet värt sin årsavgift. Men det finns faktiskt kort som är lika bra som detta, och till och med bättre, som är gratis bonuskort.

 

Vad är poängen värda i procent?

I snitt ligger det på 0,5 % men summan varierar något beroende på vad du köper för dina poäng.