Kreditkort med cashback

  1. Hem
  2. /
  3. Kreditkort med cashback

Spara pengar med cashback

Ett kreditkort med cashback är ett kort som ger dig pengar tillbaka när du handlar med kortet. Ett perfekt sätt för dig att spara pengar och bli belönad av kreditkortet.

Med ett kort som ger dig cashback får du pengar tillbaka på köp som du gör med kortet. De bästa korten som har cashback ger dig återbäring på alla köp du gör, oavsett vart du handlar och även om du är utomlands. 

På denna sida kommer vi att gå igenom bland annat:

  • De bästa korten med cashback
  • Fördelar med kreditkort som ger cashback
  • Vad som är bäst – bonus eller cashback
  • Hur du väljer det bästa kortet med cashback för dig
  • Hur du ska tänka när du jämför
 

Det bästa kortet med cashback

Komplett Mastercard är det bästa kortet med cashback och ger dig upp till 4 % i återbäring! Ytterligare fördelar är att kortet är gratis samt har värdefulla försäkringar som gäller när du betalar med det. Kortet från Komplett är ett av de bästa kreditkorten med bonus.

Andra bra kort som ger cashback

Revolut Metal Bankkort – Upp till 1 % cashback. Inget valutapåslag eller uttagsavgift upp till 8 000 kronor i månade. Perfekt hemma och optimalt som resekort!

Revolut Metal är ett kort utan kreditupplysning vilket är väldigt bra då många vill undvika kreditupplysningar och UC slagningar. Kortet är åt det dyrare hållet med en årsavgift på 1 300 kronor men om du använder dig av de funktioner som finns – exempelvis gratis valutaväxling, fira uttag upp till 8 000 kronor per månad, rese försäkring, sjukhusförsäkring, cashback med mera, så kommer det att löna sig, speciellt om du vill ha ett bra kort utan kreditupplysning.

American Express Blue Cashback – 1,25 % cashback på alla köp. Möjlighet att köpa in sig i AMEX Rewards.

Fördelar med ett kreditkort med cashback

Fördelarna med ett kreditkort som ger cashback är att du får tillbaka pengar på de köp du gör. Detta är snarlikt ett kreditkort med bonus, men med en enorm fördel – du kan spendera pengarna på vad du vill. Du är inte bunden till några poängshoppar eller specifika bolag utan du kan handla fritt. Pengarna som du får tillbaka med ditt kreditkort med cashback är riktiga pengar. Du kan ta ut pengarna, handla för dem, spara undan, betala räkningar eller vad du känner för. Det är inga som helst förbindelser till dessa pengar.

För att lära dig mer om cashback kan du läsa på vår sida om vad cashback är – här!

Räkneexempel på kreditkort med cashback: Handlar du exempelvis en ny dator för 15 000 kronor, och genomför köpet med ett kort som ger dig 1 % cashback betyder det att du får tillbaka 150 kronor. 

Procenten för cashbacken på olika kort varierar och startar på så lite som 0,1 % men trots detta är det ett bra val. För även om 0,1 % inte är mycket, så är det mer än ingenting. Och ingenting är precis vad du får om du handlar med ditt vanliga bankkort. Se till att banken inte bara tar betalt utav dig utan att du får något tillbaka av banken och ditt kreditkort!

 

Kort Årsavgift Ränta Lägsta ålder Växlingsavgift Uttagsavgift Cashback eller bonus
OKQ8 Visa Kreditkort 0 kr 14,95 % 18 år 2 % 3 %, minst 35 kr Upp till 2 %
Revolut Metal 1 300 kr Bankkort 18 år 0 % 8 000 kr gratis per månad 0,1 - 1 %
Circle K Mastercard 0 kr 15,00 % 18 år 2,00 % 3 % minst 35 kr 0,3% (1 000 liter + 1%)
Norwegian Kort 0 kr 19,99 % 23 år 1,75 % 0 kr 0,5 - 10 %
Shell Mastercard 0 kr 18,15 % 18 år 2 % 3 %, minst 35 kr 0,5 %
Ikano Kort 0 kr 14,55 % 18 år 1,5 % 2 %, minst 30 kr Rabatter upp till 20 %
Coop Mastercard 295 kr (gratis första året) 15,95 % 18 år 1,75 % 1,5 %, minst 35 kr Upp till 5,5 % bonus hos Coop
Komplett Bank Mastercard 0 kr 21,40 % 20 år 1,75 % 0 kr 0,5 - 4 %

Hur väljer man ett bra kort med cashback?

Även om det är lockande med själva procentsatsen man får i cashback så är det viktigt att inte stirra sig blind på den. Viden  första anblick ser ett kreditkort med cashback på 2 % betydligt mer lockande ut än ett kort som ger en lägre cashback på 0,5 %  – men det kan vara ett dyrare val.

Jämför samtliga kostnader som kortet har. Vad har kortet för årsavgift? Förmåner kommer sällan gratis och det är helt förståeligt. Så tänk ett steg extra och räkna in årsavgiften. Oftast är det bara premiumkort som ger ut cashback och dessa kostar vanligtvis mellan 1 000 – 2 000 kronor per år. Dock finns det många gratis kreditkort med bonus. Räkna även in kostnader som ränta och aviavgift.

Är det valutapåslag och du reser mycket? Då kan det stå dig dyrt. Ett vanligt valutapåslag är nämligen närmare 2 % och summan för cashback brukar vara lägre än så. I detta fall kan det vara bättre med ett kort utan valutapåslag som resekort, trots att kortet saknar bonus.

 

Jämför inte bara kostnader utan även förmåner

Men – om du är ute efter det allra bästa kortet så ska du inte bara kolla på kostnaderna utan även fördelarna. Ett kort som kostar 1 500 kronor per år kan låta skrämmande, speciellt när man vet att det finns kort som är helt gratis. Se till vad du får av kortet och inte bara hur mycket du betalar. Vanligt är att det ingår heltäckande försäkringar, reseförsäkring, köpeskydd med mera. Med andra ord är det saker som är bra att ha så det är inte alltid fel att betala för det. Och om man slår ut årskostnaden på ett år beräknat per månad så blir det inte så dyrt. Jämför det med vad det kostar att exempelvis köpa en reseförsäkring så kommer du se att det snabbt lönar sig att ha detta inkluderat på kortet.

Vanliga frågor

Får man cashback på kontantuttag?

Nej vad vi har sett så är det inget kort som ger cashback när du tar ut pengar utan det gäller endast när du genomför köp med ditt kort.

Är det bättre med cashback än bonus?

Det är enklare med cashback eftersom att du kan handla precis vad du vill. Men däremot så finns det chans att få högre bonus eller återbäring ifall du väljer något specifikt som exempelvis ett poängkort på flygresor.

Räknas cashback på avgifter?

Nej du får inte cashback på avgifter som du betalar för kortet. Exempel på detta är valutapåslag. Om du handlar för 100 kronor utomlands och har ett valutapåslag på 2 % så kommer den slutgiltiga summan för dig bli 102 kronor. Din cashback kommer att beräknas på 100 kronor, inte 102 kronor.