Bonuskort utan kreditupplysning

 1. Hem
 2. /
 3. Bonuskort utan kreditupplysning

Bonuskort utan UC

Bonuskort utan UC slagning eller kreditupplysning är bra för dig som annars har svårt att få ett bra kreditkort. Det är bra för dig som redan har många kreditupplysningar eller för dig som helt enkelt inte vill ha en kreditupplysning.

Ibland kan det kännas hopplöst att ha betalningsanmärkningar eller skulder. Men bara för att du har betalningsanmärkningar betyder inte det att du inte kan få ta del av bonuskort! Det finns nämligen bonuskort utan kreditupplysning och de som gör en kreditupplysning men har lite lägre krav, vilket innebär större chanser för dig att få ett bonuskort med skulder.

Ansök om ett kort med bonus utan kreditupplysning och utan UC

Alla banker och kort har olika krav som ställs på den som ansöker om kortet. Alla kreditkort med bonus, och även de utan bonus, gör en kreditupplysning när du ansöker. Det går i regel inte att få ett kort bonuskort utan kreditupplysning om det är ett kreditkort du vill ha. Alla gånger där du vill låna pengar så görs en kreditupplysning.

Däremot så finns det bonuskort som är vanliga bankkort, eller bara medlemskort. Dessa kan du som har betalningsanmärkningar, skulder hos kronofogden eller en låg inkomst ansöka om utan att en UC slagning görs! Du kommer aldrig bli stoppad från att ansöka om ett kort, men det kan vara bra att fundera över hur många kreditupplysningar man har.

Bästa bonuskortet för dig med betalningsanmärkning

Det bästa bonuskortet för dig som har betalningsanmärkningar är enligt oss Revolut Metal. Det är inte ett kreditkort, så om du är ute efter ett kreditkort kan du scrolla vidare till nästa rubrik. Revolut Metal är ett bankkort där du sätter in pengar som du sedan kan handla för. Du kan inte låna pengar av Revolut eftersom att de inte har någon kredit, men kortet är fullproppat med andra fördelar.

Förmåner med Revolut Metal

 • Cashback på allt – 0,1 % inom Europa och 1 % utanför Europa
 • Rewards program med rabatter
 • Inget valutapåslag
 • Försäkring för försenat flyg och bagage 
 • Sjukvårdsförsäkring på resan
 • Exklusivt metallkort
 • Ingen kreditupplysning
 • Fria uttag upp till 8 000 kronor i månaden
 • Gratis flygplatslounge om ditt flyg är försenat
 • plus mycket mycket mer

Nackdelar med Revolut Metal

Egentligen finns det bara en endaste nackdel med Revolut Metal och det är att kortet har en dyr årsavgift på 1 300 kronor. Dock finns det chans att få tillbaka denna summan i och med cashbacken. cashbacken är begränsad till samma summa som månadsavgiften, så du kan inte tjäna pengar på Revolut Metal men du kan få ha kortet gratis och det kommer med många fördelar! Sedan kan det se som en nackdel att de inte erbjuder kredit, men eftersom att detta är ett bankkort så får man ta det för vad det är och se till det faktum att de inte är ett kreditkort.

Kort Årsavgift Ränta Kreditupplysning Växlingsavgift Uttagsavgift Cashback eller bonus
OKQ8 Visa Kreditkort 0 kr 14,95 % Ja 2 % 3 %, minst 35 kr Upp till 2 %
Revolut Metal 1 300 kr Bankkort Nej 0 % 8 000 kr gratis per månad 0,1 - 1 %
Circle K Mastercard 0 kr 15,00 % Ja 2 % 3 % minst 35 kr 0,3% (1 000 liter + 1%)
Norwegian Kort 0 kr 19,99 % Ja 1,75 % 0 kr 0,5 - 10 %
Ikano Kort 0 kr 14,55 % Ja 1,5 % 2 %, minst 30 kr Rabatter upp till 20 %
Coop Mastercard 295 kr (gratis första året) 15,95 % Ja 1,75 % 1,5 %, minst 35 kr Upp till 5,5 % bonus hos Coop
Komplett Bank Mastercard 0 kr 21,40 % Ja 1,75 % 0 kr 1 - 4 %

Bonuskort för dig med många förfrågningar men som har låga krav

Om det är just ett kreditkort du är ute efter och inte bara ett kort med bonus så är Coop Mastercard och Norwegian de alternativen som du med betalningsanmärkning har chans att få. 

 

Det kommer att göras en kreditupplysning hos exempelvis Bisnode eller Creditsafe och som regel får man inte ha en betalningsanmärkning för att få något av korten, men de gör undantag och tittar mer på helheten vilket är bra! Im ånga fall kan en endast liten betalningsanmärkning ställa till det rejält trots att man har god ekonomi, därför gillar vi när företag ser till en större helhet än till en endaste liten faktor.

 

Coop Mastercard och Norwegian kreditkort

 

Både Coop Mastercard och Norwegian är bonuskort med kredit som är relativt lätta att få – åtminstone till en låg kreditgräns. Deras krav är inte huggna i sten och du kan få ett bonuskort med betalningsanmärkning om du exempelvis har en bra och stadig årsinkomst som täcker upp för din gamla miss att betala. 

 

Norwegians kreditkort är ett kort där du samlar poäng på alla köp du gör. Dessa poäng kan du sedan köpa flygresor med så att du kan resa gratis! Hur bra är inte det? Du får poäng på alla dina köp som du gör och kortet har ingen årsavgift. 

 

Coop Mastercard är också ett kreditkort som ger poäng när du handlar. Dessa poäng kan du sedan byta in mot checkar för att handla mat på Coop eller mot presentkort i någon av deras samarbetspartners. 

 

 

Vem kan behöva ett bonuskort utan kreditupplysning?

Om du redan har många UC slagningar eller kreditupplysningar via andra bolag som Bisnode eller Creditsafe men vill ha ett bonuskort så är det bra att ansöka om att bonuskort utan kreditupplysning så att du inte får ännu fler kreditupplysningar. Ett bonuskort utan kreditupplysning är även bra för dig som inte uppfyller de klassiska kriterierna som att inte ha några betalningsanmärkningar. 

 

Observera dock att du inte bör ansöka om ett kreditkort utan kreditupplysning för att försöka komma undan det faktum att du har betalningsanmärkningar ifall det grundar sig i att du har svårt att betala tillbaka krediten. Du bör aldrig ansöka om en kredit om du inte är säker på att du kan betala tillbaka.

Vanliga frågor

Är betalningsanmärkningar ett hinder från att få ett kort med bonus?

Nej det är det inte! Det finns kort med bonus som inte gör någon kreditupplysning – dock är detta inte kreditkort. Men du kan exempelvis ha medlemskort i olika affärer där du samlar poäng på dina köp eller så kan du skaffa Revolut Metal. Det är ett vanligt bankkort men som ger dig cashback! Du får 0,1 % på alla köp inom Europa och 1 % på alla köp utanför Europa. Kortet kommer dessutom med en rad andra fördelar.

 

Är kreditupplysningar dåligt?

Några få kreditupplysningar är inte dåligt, men om du har flera stycken kan det ha en negativ påverkan på din kreditvärdighet. Många kreditupplysningar visar att du har gjort många ansökningar om exempelvis kreditkort eller lån vilket i sin tur signalerar att du är i behov av pengar. Detta ses som något negativt och ser på pappret ut som att du inte kommer kunna betala tillbaka din kredit eller lån.

 

Hur kan man undvika kreditupplysningar?

Vill man ha ett kreditkort eller ett lån så är det svårt att undvika en kreditupplysning. Det man däremot kan göra är att ansöka via en sida som endast tar en kreditupplysning trots att du får svar från flera banker. Ett annat alternativ om du vill ha ett bonuskort utan kreditupplysning är att skaffa Revolut Metal. 

 

Hur undviker man betalningsanmärkningar?

Även om det inte alltid är så lätt i praktiken så finns det faktiskt bara ett sätt att undvika betalningsanmärkningar på och det är kort och gott att betala i tid! 

Men det finns några tips på hur du enklast gör för att slippa betalningsanmärkningar i onödan. Grundregeln är att aldrig handla för mer än vad du kan betala tillbaka. Men ibland får man utgifter som man inte har råd med och då är inte det ett alternativ. Det man kan göra då är att se till att alltid betala tillbaka minimibeloppet och se till så att det görs i tid. Detta medför räntekostnader men är ändå ett bättre alternativ.

Handlar det inte om att pengar inte finns utan istället om att man har svårt att hålla reda på räkningarna och glömmer bort att betala dem så finns det andra alternativ. För det första bör du tänka över om ett kreditkort verkligen är det bästa för dig, eller om ett vanligt bankkort kanske passar bättre? På så sätt är det omöjligt att missa en betalning. Vill du ändå ha ett kreditkort är det bästa att sätta fakturan på autogiro så att pengarna dras automatiskt. Detta gäller för samtliga räkningar som du har. Autogiro gör att räkningarna dras per automatik och du behöver inte göra något allt för att betala dina räkningar. Hur smidigt som helst! Är det inte möjligt med autogiro så kan det vara bra att sätta larm eller skriva in i kalendern varje månad så att du inte glömmer bort.