Bonus på tankning

  1. Hem
  2. /
  3. Bonus på tankning

Hur man kan få bonus på tankning

För att få bonus på tankning måste du ha ett kort som ger dig bonus eller rabatt när du tankar. Det går att få bonus på tankning på en rad olika sätt, och inte bara genom kort som endast riktar in sig på just drivmedel utan även genom andra kreditkort med bonus.

Här kommer vi att gå igenom de bästa korten för bonus på drivmedel. Bonuskort som är specifikt inriktade på just tankning men även kreditkort som ger bonus på alla köp, vilket inkluderar tankning.

Det bästa kortet med bonus på tankning – okq8

Det bästa kreditkortet med bonus på tankning är OKQ8 Visa. Kortet ger dig återbäring på samtliga köp du gör plus 20 öre rabatt per liter tankad hos OKQ8.

Fördelar med OKQ8 kreditkort

  • Ingen årsavgift
  • 0,75 % sparränta på insatt belopp
  • Bonus på alla köp förutom hos andra bensinbolag, spel och hos finansiella institut
  • 20 öre per liter i återbäring när du tankar hos OKQ8
  • 2 % i återbäring på allt annat du handlar hos OKQ8
  • Kredit från 1 000 kronor upp till 100 000 kronor
  • Ränta från 3,89 % – 7,89 %

Nackdelar med OKQ8 kreditkort

Den största nackdelen är att du är bunden till att tanka på OKQ8 om du vill ha bonus på ditt drivmedel. Du får alltså inte bonus på alla tankningar som du gör utan endast på de som du gör hos OKQ8. Dock är det relativt hög återbäring med 20 öre per liter och 2 % när du handlar, så om du redan använder OKQ8 eller har en OKQ8 i närheten så är detta definitivt ett bra kort för att få bonus på tankning!

Preem Mastercard

Ett annat bra kreditkort med bonus på tankning är Preem Mastercard. Det ger dig 25 öre per liter på Preems bemannade stationer och 10 öre per liter på Preems automatstationer, det vill säga obemannade stationer. Rabatten dras direkt på din faktura så du behöver aldrig ligga ute med extra pengar som du sedan får tillbaka utan det är som en rabatt.

 

Jämförelse av kreditkort för tankning

Kort Årsavgift Ränta Lägsta ålder Växlingsavgift Uttagsavgift Cashback eller bonus
OKQ8 Visa Kreditkort 0 kr 14,95 % 18 år 2 % 3 %, minst 35 kr Upp till 2 %
Circle K Mastercard 0 kr 15,00 % 18 år 2 % 3 %, minst 35 kr 0,3% (1 000 liter + 1%)
Shell Mastercard 0 kr 18,15 % 18 år 2 % 3 %, minst 35 kr 0,5 %

Bonus på allt – inklusive drivmedel

Det går utmärkt att använda ett kort med bonus för att få bonus när du tankar, även om bonuskortet i sig inte är specificerat för tankning. Du kan exempelvis använda dig av Norwegians kreditkort för att få poäng när du tankar, eftersom att du får poäng på alla köp, och sedan använda dessa poäng för att köpa resor. Det finns många bra kort som ger dig bonus på alla köp inklusive när du tankar.

Exempel på kort som ger bonus när du tankar

Fördelar med bonuskort för tankning

Om man har bil så vet man att det är extremt dyrt. Allt kostar – bilen i sig, parkering, reparation, service och givetvis bensinen eller dieseln som bilen drivs av. Hur du än gör så måste du tanka bilen för att kunna ta dig framåt, så varför inte spara pengar när du tankar genom att få bonus eller återbäring? Se till att inte betala mer för din bensin eller diesel än vad du behöver.

Andra förmåner utöver bonus

Förutom att du får rabatt när du tankar eller återbäring på ditt drivmedel så brukar dessa kort även komma med andra fördelar. Preems Mastercard har en omfattande reseförsäkring och en tanka fel försäkring. Det är vanligt att kreditkort har olika försäkringar som reseförsäkring, stöldförsäkring och hyrbilsförsäkring.

Jämför respektive kort för att se vilket som passar dig. Är du ute efter så hög rabatt eller bonus på tankning som möjligt eller kan du nöja dig med en lägre rabatt på diesel eller bensin om du istället får försäkringar som är mer täckande? Alla vill ha olika och det finns inga rätt eller fel så se till att jämföra efter dina personliga preferenser.

Vanliga frågor

Får man bara bonus på tankning när man tankar med ett bensinkort?

Nej, även om bonusen eller rabatten oftast blir högst med ett kort som är tänkt för just tankning så finns det många alternativ. Många kort ger poäng eller återbäring på samtliga köp, inklusive när du tankar.

Hur mycket pengar kan man spara på drivmedel genom rätt kort?

Du kan dra ner på din drivmedelskostnad med några hundralappar per år. Med Preems Mastercard till exempel får du 25 öre rabatt per liter så ju mer du tankar desto mer pengar kommer du att spara. Det är inga jättesummor, men varför ska du betala mer för bensinen än vad du behöver?

Vad är bäst – ett vanligt bonuskort eller ett specifikt för tankning?

Det beror lite på hur mycket du tankar. Tankar du väldigt mycket, om du exempelvis pendlar med bilen, så lönar det sig mest troligt med ett kort avsett för tankning. Tankar du lite mindre och handlar mer på andra ställen så är en generellt bonuskort säkerligen ett bättre alternativ.